Semesternaglar till mamms

Idag gick mammsen på semester och eftersom hon inte får ha något på naglarna på sitt jobb så var naglarna det första vi fixade idag på henne.
Hon ville inte ha förlängning så det fick bli en förstärkning med lackgel, rosa glitter och lite lätt handmålat på.
 
Redo för semester :)
 

Rosa glitter

Egoinas naglar denna omgången blev ett par rosa glittriga naglar
Härligt nu till sommaren! :)
 
 

Nu går vi mot ljusare tider

Jag är en periodare.
Jag går mellan mörkhårig och ljushårig hela tiden.
För ett tag sedan mörkade jag ner mitt hår totalt, och självklart tröttnade jag direkt så jag går mot ljusare hår. igen.
Det är ett under att mitt hår sitter kvar och jag rekommenderar er inte att experimentera så mycket som jag gör ;)
 
Under - under - efter
 

Om bara alla dagar kunde vara såhär

Idag har jag gjort ett set roliga naglar. Älskar när folk vågar lite mer och jag får glittra och pyssla! :)
 
 

"Hur länge håller naglarna?"

Detta är den vanligaste frågan jag får om dagarna.
Vet ni vad svaret är?
Jo att det beror på hur DU sköter dom.

För att naglarna ska hålla så bra som möjligt krävs ett bra samarbete mellan dig som kund och mig som terapeut.
När du kommer till min salong gör jag mitt jobb så bra som möjligt och jag slarvar aldrig. När du går ifrån salongen har jag gjort mitt, då är det din tur att göra ditt jobb till det är dags för nästa återbesök.
Vad är det då du ska göra? Jo något så enkelt som att använda OLJA.
2 gånger om dagen behöver dina nagelband/området runt naglarna oljas in. Och det är inget snack från vår sida för att få dig att köpa en olja av oss, det är faktiskt ren fakta.
Dina naglar sitter mycket bättre om du sköter dom på rätt sätt, låter ganska självklart va?

Jag ser skillnad på mina kunder. Jag ser vilka kunder som har lyssnat på mig och använder olja dagligen och vilka som inte gör det. Det syns.

Tänk såhär, varje månad lägger du ut pengar på naglar. Hur mycket det kostar varierar ju lite i vårt avlånga land, men vi säger mellan 500-1200 kronor. Det är ganska mycket pengar, varför då inte sköta dom på bästa möjliga sätt så att det inte är som att kasta pengarna i sjön?
 
 

Ett par simpla franska

En av gårdagens naglar. Franska med förlängd nagelbädd!

Mina nya

Dessa veckorna har varit intensiva. Det har varit bröllopsnaglar, studentnaglar, balnaglar, semesternaglar, skolavslutningsnaglar och nu är vi inne på midsommarnaglar. Och jag har bara sett mina naglar bli slitnare och slitnare. Så två morgnar offrade jag mig och var på salongen 2 timmar tidigare än vanligt och fixade mina naglar.
Dock fick det bli en sån snabbomgång så inga dekorationer, ingenting. Känns tråkigt men det får bli nästa gång då jag har lite mer tid :)
Jag valde även att ta bort mina långa spetsiga naglar (!). ångrar det lite men kände att det skulle bli skönt att korta ner dom ett tag.

Så just nu traskar jag runt såhär:
 
 
Och det är helt galet hur mina kunder blir påverkade av vad jag har för naglar, helt plötsligt har jag gjort likadan design fast med andra färger på 3 kunder också. Sjukt kul!

Bloggen


Ger ett litet svar på denna kommentaren allmänt.
Självklart ska bloggen finnas kvar :) den startades för att jag visste att jag skulle påbörja en helt magisk resa med att starta upp en egen salong.

Så ni kommer få följa med på allt, från dagen jag får nycklarna, genom hela renoveringen, och sedan varje dag på jobbet.
Detta är bara början på något som ska bli så otroligt häftigt och jag är så sjukt peppad.
Hela kvällen igår satt jag och jobbade med saker som rör nya lokalen, tog reda på alla hälsokrav, kontaktade försäkringsbolaget och sa upp min gamla försäkring på den andra salongen, hade kontakt med bolagsverket om nya namnet, planerade och planerade.
Detta är det största som någonting hänt mig och jag bara längtar till 1 augusti då jag står med nycklarna i min hand!

Hoppas ni följer med på min otroliga resa! :D

Salongsägare!

I några år nu har jag haft en dröm. En dröm om en egen salong i Ystad, inredd i rosa och vitt.
Hamnade istället i Malmö med en hyrplats. Efter ett halvår har jag nu sagt upp min plats där, med väldigt blandade känslor. Men jag fick chansen att uppfylla min dröm, och jag tog den.
Idag skrev jag kontrakt. Ett kontrakt på en lokal, en egen lokal.
Jag har en tuff tid framför mig, det kommer bli mycket jobb, det kommer bli väldigt väldigt mycket utgifter, men det är en investering. Jag ska bygga upp min salong till en riktigt kick ass salong!
Det är hos mig ni ska få de finaste naglarna, hos mig ni ska få de finaste fransarna, hos mig ni ska få den bästa ansiktsbehandlingen. listan kan göras lång och den kommer bara utökas!
 
Lokalen är en ganska liten lokal, perfekt att börja med. Den har stort skyltfönster och ligger i princip precis vid stationen. Jag längtar till dagen det är dags att börja renovera, jag längtar till dagen det är dags att ha invigning, Men framför allt längtar jag till dagen bokningarna börjar komma, när jag får börja jobba i min alldeles egna rosa salong!
 
 
 
 
 
 
 

Alla dagar borde vara såhär!

Vilken bra dag jag haft på salongen idag!
Älskar ju att få glittra och dekorera och idag hade jag turen med mig, bara glitterkunder!
 
Första kunden var en lackgelskund. Valet föll på grönt glitter. Somrigt!
Andra kunden valde ett glitter som jag inte riktigt vet vad jag ska kalla det för färg, typ ett röttrosa, vi säger det. Med handmålade dekorationer på ringfingrar och tummar,
Tredje och sista kunden valde att göra en färg på varje nagel, precis som jag själv har det nu fast i andra färger! :)
 
 
 
 
 

Dagens färgglada

Fick en riktigt rolig uppgift idag, älskar att få glittra av mig! :)
 
 

Viktigt inlägg

För ca 2 månader skrev jag ett inlägg på facebook som spreds sig som en löpeld. Nästan 300 personer runt om i Sverige hade delat det på bara några dagar.
Tänkte lägga upp det här med, och detta är inget överdrivet, inget skoj. Det är 100 % seriöst, det är såhär det kan gå.
 
"Nu har jag jobbat som nagelterapeut på salong i 4 månader. Och jag tror inte det är förrän nu jag har insett hur folk i detta land faller för billiga priser. Men är det värt det?
Jag har fått in en del kunder på salongen som har varit hos tjejer som sitter hemma och gör naglar, outbildade. Som köper material från ebay eller liknande. Vissa har bara berättat hur förstörda deras naglar blivit och hur lång tid det har tagit för dom att reparera sig och vissa har kommit till salongen med nagelband som är sönderfilade, med naglar som är lövtunna och med sönderfilade nagelplattor.
Tror ni att dessa har lärt sig en läxa?
Vi nagelterapeuter har lagt pengar på en utbildning av en anledning. Det är inte bara för att det är kul, det finns anledningar till det. Vi har kunskap om sjukdomar, vi har kunskap i hur man filar på rätt sätt, hur man lägger material på rätt sätt osv. Vi jobbar med godkända material och vet vad vi sysslar med. Produkter från ebay eller liknande kan innehålla vad som helst, det kan bli kemiska reaktioner som går helt galet, vågar du chansa?
En dag kanske det är du som står med naglar som på bilden här, och då ångrar du nog att du inte gick till en utbildad nagelterapeut. Kanske är det värt att lägga några extra hundralappar på naglar och veta att du är i goda händer, veta att du får naglar som håller, veta att dina egna naglar inte skadas.
Billigt är inte alltid bra."
 
 
 
(INTE mina bilder, utan de är lånade från andra tjejer som gör naglar)
 
 
 
 

Nagelbitare

Det finns väldigt många nagelbitare ute i vår värld. Kanske är du en av dom? vill du sluta och känner att du inte klarar det själv? Vi nagelterapeuter kan hjälpa dig.
Antingen kan man göra en förlängning (inte lång!) eller så gör man en förstärkning på den lilla nagel som finns.
Vad man dock ska vara medveten om är att oavsett vad man väljer så är det tätare återbesök i början som gäller. En nagelbitares naglar växer ungefär dubbelt så fort som ett par "vanliga".

Bor du i malmö med omnejd och vill ha hjälp med att sluta bita? Boka en gratis konsultationstid så jag får se hur utgångsläget ser ut också kommer vi gemensamt fram till något som passar just dig.

Såhär kan förvandlingen bli efter ett besök hos mig:
 

Lite olika franska

Den sortens naglar jag gör allra mest på salongen är franska, ni vet sånna med vit kant längst fram. Och ja jag erkänner, det är inte kul att göra franska en hel dag, jag vill ju glittra o ha mig! ;)
 
Men här är lite exempel på hur det kan se ut:
 
 
 
 
 
 

När tvättade du håret sist, på riktigt?

Jag vågar nästan lova att de flesta av er tvättar era hår såhär:

- Sköljer av med varmt vatten
- Tar shampoo, gärna en riklig mängd
- Sköljer av med varmt vatten
- Tar i balsam
- Sköljer av med varmt vatten
- Klar.

Jag gjorde alltid såhär förr, men vet ni vad? Man tvättar inte håret egentligen.
Det var inte förrän jag började jobba i Malmö tillsammans med Tim (frisör) som jag faktiskt lärde mig tvätta håret på rätt sätt, och nu skulle jag aldrig kunna gå tillbaka till hur jag gjorde förr.

Det är såhär,
Shampoo öppnar upp hårsäcken, och balsam stänger den.
Så när vi tar i shampoo rensar vi hårstrået från fett samtidigt som vi öppnar upp hårsäcken. I hårsäcken ligger sedan ytterligare smuts, men tar vi balsam direkt så stänger vi inne all smuts igen.
 
Så hur tvättar man då håret på ett korrekt sätt?
 
- Man börjar med att skölja av sitt hår i varmt vatten,
- Därefter tar vi shampoo, och inga stora mängder! En liten klick och det ska inte löddra så mycket.
- Vi sköljer sedan av med varmt vatten igen.
- Nu tar vi shampoo igen. Lika liten klick som förra gången och nu kommer det löddra rejält.
- Vi sköljer av med varmt vatten.
- Om man vill använda inpackning är det i detta steget det görs annars tar man balsam direkt, få in balsamet i hela håret, men, inte i hårbotten.
- Avsluta det hela med att skölja håret i kallt vatten för att verkligen stänga hårsäckarna.

Håret blir rent på ett helt annat sätt efter en sån här tvätt, och så ska det tvättas alltid.
Ett hår som inte blivit ordentligt tvättat luktar, ni känner inte det själv för man känner inte sin egen doft, men andra känner den.
 
Kom ihåg:
- Använd inte inpackning mer än 1 gång i veckan
- Försök tvätta håret så sällan ni kan
- Använd alltid shampoo i 2 omgångar, slarva aldrig!
 
Lycka till! :)
 
bild från google.com
 

Rosa sommarnaglar

I onsdags kom bloggerskan "Egoina" på sitt fjärde besök på salongen.
Denna gången föll valet på ett par rosa sommarnaglar.
Vi har en förstärkning med gel under också Lackgel i färgen Lollipop ovanpå.
 
 

Underbart färgval! :)

Lackgel på naturlig nagel

Istället för att göra förstärkning med Gel så använder jag oftast Lackgel, om inte kunden verkligen vill ha gel på.
Om man ska förklara lackgel lite snabbt så skulle jag säga att det är en blandning mellan gel och nagellack. Det penslas på, som ett nagellack, och härdar i Uv eller ledlampa, som gel.
Lackgel håller sig fint i minst 3 veckor. Det flagnar inte och det behåller glansen hela tiden.
Och självklart kan man även ha glitter och dekorationer!
 
Naglar jag gjorde i onsdags med lackgel på naturlig nagel.
 
 
 

Prislista 2013

Diplomerad Nagelterapeut Jenny Lindén.
Arbetar uteslutande med produkter av Req. Produkter med hög kvalité.
Är även utbildad inom vaxning och frans- & brynfärgning.
Mig hittar ni i Malmö.

Hair studio23.
Rådmansgatan 23
040 - 12 23 23

 

Prislista Naglar

 

Lackning

Hellackat                                                              60 :-

Fransk                                                                100 :-

 

Lackgel

Manikyr med hellackat                                      290 :-

Manikyr med fransk                                          340 :-

 

Klassisk manikyr                                               280 :-

Herrmanikyr                                                      240 :-

 

Nytt set

Naturella                                                           490 :-

Franska                                                             540 :- 

Färggelé/glitter/hellackat                                   590 :-

 

Förstärkning/återbesök

Naturella                                                            390 :-

Fransk                                                               440 :-

Färggelé/glitter/hellackat                                   490 :-

 

Lagning vid återbesök

3-4 naglar                                                         20 :-/nagel

5 el. fler                                                            Nytt set

 

Lagning mellan återbesök                               50 :-

Borttagning av material                                   220 :-

 

Dekorationer

Kristaller                                                          2 :-/st

Nitar                                                                4 :-/st

Stickers                                                           5 :-/st

Övriga                                                            från 5 :-/nagel

 

Tilllägg                                                                                                                        

Handmassage                                                    60 :-

 

Garanti

Garantin gäller 1 vecka efter utförd behandling och täcker ex stora släpp, stickers/sten som lossnar eller andra konstigheter.
Gäller ej om du själv bryter en nagel eller slagit i som orsakat en spricka, vid uppenbar misskötsel eller fel färgval

 

                 

 

 

 

              


RSS 2.0