Sneakpeak

Tredje dagen på salongsrenoveringen avklarad. Fick äntligen sova inatt och imorse kände jag mig som en helt ny människa. 3 nätter utan sömn är inte att rekommendera..

Hur som helst, eftersom jag har sneakpeakat på både facebook o instagram så får jag väl ge er en liten liten smygkik också! :)
 

Hihi love it!
 

Snabbt svar

Är inne på min tredje natt utan sömn. Fråga mig inte hur jag orkar stå upp för det vet jag knappt själv.
Vi har precis varit och kollat på golv till salongen och även färg till väggarna, helt galet att detta faktiskt är verklighet.

Men kikar bara in om just nu för att ge svar på en fråga jag fått som kanske är bra för er att veta, nämligen om det går att boka tid hos mig nu om jag är kvar på studio23 i Malmö.

Och svaret är, ja. Jag är i Malmö 2-3 dagar i veckan och tar emot kunder fram till 24 augusti.
Denna veckan är jag på plats Onsdag 09.30 - 15.00 och torsdag ca 10.30-16.00. Lättast är det om ni försöker ringa när jag är där då det är lättare för mig själv att boka in mina kunder nu när jag inte är där så ofta :)

Så ni som vill ha tid, ring 040 - 12 23 23

Nu ska jag åka och renovera igen!

Frågestund!

Eftersom ni faktiskt är några som följer mitt lilla salongsliv nu så tänkte jag att vi kör en frågestund.
Hit me med frågor så slänger jag upp svar nästa helg :)
 
 

Brudtärnenaglar

Nu när jag har fått tillgång till min lokal så jobbar jag bara med naglar i Malmö ca 2 dagar i veckan så nu en månad framåt kommer det inte komma så mycket nagelbilder men desto mer av salongsrenoveringen! :)

Men vi slänger upp en bild på ett par brudtärnenaglar jag gjorde i onsdags :)
 
 

Salongsägare!

Idag var dagen med litet D. (Dagen med stort D är när det är invigning).

Men idag fick jag nycklarna till MIN salong. Helt galen känsla. Lycka blandat med nervositet och spänning.
Men det är nu resan börjar mina vänner, det är från och med idag ni kommer få följa med på hela min resa från renovering till invigning till att jag så småningom börjar jobba där :)

Det är nu allvaret börjar. Mycket är redan inhandlat men där är mycket kvar.
Snart avslöjar jag vad min salong ska heta också, ska bara få loggan färdig av en som ska göra den åt mig! :)


Nycklarna till min dröm! :)
 
 
 

Svar på fråga och lite info

Eftersom jag har fått frågor om min utbildning, om man behöver förkunskaper osv för att gå en utbildning så tänkte jag att jag skriver ett inlägg om mina utbildningar och hur allt startade. enjoy! :)

När jag gick på gymnasiet började jag upptäcka hur kul det var dekorera naglarna. Jag köpte på mig väldigt mycket nagellack, kristaller, nailartpennor, stickers osv. Gjorde om naglarna så ofta jag kunde.
Sedan började jag googla upp olika utbildningar och bara kände att "shit detta kommer aldrig kunna bli verklighet", för det kostar ju en del.
Efter gymnasiet började jag jobba som timvikarie på olika förskolor runt om i Ystad kommun. Och man visste aldrig när och om man skulle jobba, man kunde bli uppring 6 på morgonen och då skulle du befinna dig på en förskola så snabbt du bara kunde, helst inom 30 sekunder. det var hemskt.
På somrarna spenderade jag min tid på äldreboende i Simrishamn, vilket jag verkligen trivdes med.
Efter ca 1 år som timvikarie fick jag nog, jag var så irriterad på deras sätt att kräva att man skulle kunna ta sig till en plats på mindre än en tiondelssekund, så jag bestämde mig för att nej nu räcker det!
Samma kväll skickade jag in papper till skolan jag hade bestämt mig för att gå på. Detta var i mars 2012.

Mitt val av skola blev Req Skåne i Staffanstorp, och jag är så sjukt glad att jag valde den skolan utan att egentligen veta att där är skillnad på utbildning och utbildning.
Så när ni väljer utbildning, välj en SANSA godkänd! Det bevisar bla att skolan lär ut vad som krävs och att det är en ordentlig utbildning. så tänk på det!
 
På Req Skåne har man delat upp utbildningen till nagelterapeut i två delar. Först är det en utbildning till manikyrist som är på lite mer än en månad. Först gick jag i skolan 5 dagar sedan var det plugg och hempraktik i en månad innan det var dags att göra slutprov.
Så i maj 2012 blev jag diplomerad manikyrist.

I september började jag sen på nästa utbildning, utbildningen till att äntligen kunna kalla sig diplomerad nagelterapeut.
Jag valde att gå utbildningen i Gel. Och anledningen till det var för att jag själv hade fått gelnaglar byggda mest och för att akryl luktar så jedra mycket.
Under 4 månader pågick den och det var varvat med skola, modellpass, hempraktik och teoriplugg.
Den 11 december 2012 hade jag uppfyllt en av mina drömmar, jag stod med diplomet i min hand och kunde kalla mig för diplomerad nagelterapeut. Kan beskrivas med ett enda ord; lycka!
 
Så ni som funderar på att gå en utbildning, om det verkligen är något ni vill så är det värt pengarna.
Jag vill inte tänka på hur mycket pengar jag har lagt på utbildningar, material, salongsmöbler osv. Men för mig är det värt det, jag ska kämpa som en gnu med min salong för att få det att gå runt.
 
Men som jag sa, kolla upp på sansas hemsida över godkända utbildningar och hör er omkring med folk som har gått utbildningarna, gör besök på de olika skolorna, välj det som känns bäst för dig! :)

Och på frågan om man behöver förkunskaper för att kunna gå utbildning, svar nej.
Du går ju utbildningen för att lära dig. Du får lära dig allt från grunden, om anatomi, om sjukdomar, om naglar, om produkter osv osv.

Detta blev nog en lång story, men det är min story om hur det gick till! :)

Im back

Så nu har jag njutit av min semester! Jag har solat, badat i havet, varit i Danmark med min andra hälft och vilat.
Men idag var det dags att återgå till vardagen.

Idag har jag haft en väldigt blandad kompott vad gäller naglar, en naturell, en fransk och en glitter/design kund.
Så mycket roligare när man har lite variation! :) Visserligen vill jag ju ha glitter och design kunder hela dagarna men detta är bättre än bara fransk dag in och dag ut ;)
 

Egoinas nya naglar blev ett par naturella med lackgel med lite skimmer.
 
Min sista kund var en rolig en! Två olika glitterfärger och sedan handmålat på varje nagel! :)
 

Semester!

Jag har nu min livs första semester. Den är bara 9 dagar lång men det ska bli så himla underbart skönt. Det är bara så synd att just denna veckan är min andra hälft iväg och tävlar enda till lördag, så typiskt :(
 
Det närmar sig dagen då jag får nycklarna till min alldeles egna salong! ska bli så himla kul att dela med mig av den resan! :)
Slänger upp en bild som är tagen av en kund som jag hade i lördags innan jag gick på semester :)
 

Franska med en touch

Igår hade jag en kund som ville ha franska naglar, men med något extra.
Hon skulle snart på bröllop och skulle ha en ljusblå klänning så vi tänkte matcha det där lilla extra med den.
Sedan visade sig att klänningen var rosa också så vi körde en kombo, ljusblått glitter tillsammans med ljusrosa glitter ihopfadat som en ombre! :)
 
 

Blåa naglar med dekorationer

Älskar kunder som man får göra lite mer på! :)
 
 

3 naglar från senast

Idag är sommaren hos oss, man får passa på att njuta för det är ju trots allt den bästa dagen på året!
 
Tänkte bara kika in om och slänga upp tre bilder på lite naglar från senaste veckan.
Vi börjar med mina egna:
 
Så jäkla kass bild blev det på nästa, men det är orange som övergår till rosa som en ombre.
Nästa kund hade med sig en bild på naglar jag gjort förr som hon ville ha likadana och såhär blev det:
 
Sedan kan jag ju visa en annan bild, var och gymmade med mitt hjärta imorse, och får en medicinboll rakt på nageln och här skulle jag kunna skriva ca 142 svordomar som beskriver smärtan, men för att behålla den trevliga stämningen så gör jag inte det utan bara skriver att herrejesus vilken smärta. Nageln är numera knäckt på mitten, men den sitter lixom ändå kvar. Men jag har så ont, det dunkar i tummen. Så måste försöka hinna fila av den på tisdag och se hur min naturliga nagel mår, tror den fick rejält med stryk där :P
 

Var skitsvårt att ta bild, men ja som sagt, knäckt på mitten....
 
 
 
 

Färgade fransar

En behandling som är väldigt vanlig, speciellt innan sommaren är att få ögonbrynen och ögonfransarna fixade och färgade. Kolsvarta ögonfransar utan mascara och markerade snygga ögonbryn helt utan smink, låter ganska bra va? :)

Detta är en av behandlingarna som även kommer finnas i Ystad på min salong, en av många behandlingar! :D
 
Ni ska få se en bild från en färgning av ögonfransar, lite skillnad va? :)
 
 

2 juli 2013

Helt galet att vi är inne i juli månad. Har varit så galet slarvig med att fota den senaste tidens naglar, men när jag öppnar min egen salong i ystad ska jag bli sjukt flitig på det och ta foto på alla naglar jag gör :)
 
Men har iaf en bild från veckan som gått att bjuda på:
 
 
Sedan tog jag tag i att göra om mina egna naglar idag. Hade planerat att göra något mer avancerat men helt plötsligt ramlade kunderna in så det blev en väldigt snabb fixning. Men gjorde om dom från scratch, filade av allt och satte nya tippar.
 

In progress.,.

Har fortfarande lite dekorationer kvar att göra på andra handen så det färdiga resultatet får ni antingen imorgon eller i övermorgon :)

RSS 2.0